Üye Olanların İlk Alışverişine Özel Merhaba10 %10 indirim Kodu
Tüm Ürünlerde 750₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Üye Olanların İlk Alışverişine Özel Merhaba10 %10 indirim Kodu
Tüm Ürünlerde 750₺ ve Üzeri Ücretsiz Kargo
Private Label Nedir?

Private Label Nedir?

LADin Global’in hem yurtiçi hem de yurtdışı pazarında Private Label üretim yaptığını biliyor muydunuz?

Private Label bir şirket ya da perakendeci tarafından farklı bir marka adı altında tasarlanan ve üretilen ürünleri ifade eder. Temel olarak bir perakendeci/şirket herhangi bir üretim yatırımı yapmadan/yapmak zorunda kalmadan kendi markasını yaratabilir. Şirket/Perakendeci, sahibi olduğu özel markalı ürünün geliştirme ve pazarlama süreçlerinin tamamını kendisi yönetir.

’Private Label’’ ülkemizde olduğu gibi tüm dünyada da son derece yaygın kullanılır. ABD, Avrupa ve Çin başta olmak üzere tüm dünyada marka üreten/ürettiren ve karının büyük bölümünü buradan elde eden tedarikçi ve perakendeci sayısı son derece fazla.

PLMA’nın Nielsen’e yaptırdığı araştırmaya göre, Private Label’ın Avrupa’da en yüksek pazar payına sahip olduğu ülkeler %51 ile İspanya, %49 ile İsviçre, %47 ile Birleşik Krallık, %45 ile Almanya ve %44 ile Belçika. Türkiye’de Private Label ürünlerin pazar payı ise %29 civarında.

Amazon’dan Trendyol’a, Walmart’tan BİM’e dünya genelinde binlerce multibrand marka, kendi Private Label ürünlerinden büyük kar elde ediyor. Kalite olarak piyasa standardının altında kalmayan bu ürünler, maliyetlerinin daha düşük olması nedeniyle tüketici için de son derece hesaplı. Bu fiyat performans dengesi önümüzdeki yıllarda bozulmaz aksine daha da artmaya devam ederse bir zamanlar tabiri caizse hor görülen Private Label ürünler piyasanın standardı haline gelecektir.

Private Label ürünler perakendeci/şirket çeşitli avantajlar sunar:

1. Marka Kontrolü: Private Label, işletmelerin ambalaj tasarımından pazarlama stratejilerine kadar kendi marka kimliklerini oluşturmalarına ve kontrol etmelerine olanak tanır.

2. Kar Marjları: Perakendeciler/şirketler, fiyatlandırma üzerinde daha fazla kontrole sahip olduklarından, tanınmış markaların satışına kıyasla özel markalı ürünlerle genellikle daha yüksek kar marjları elde edebilirler.

3. Pazar Farklılaştırması: Özel markalı ürünler(private label), diğer markalarda kolaylıkla bulunamayacak benzersiz veya özel ürünler sunarak perakendecilerin rakiplerinden öne çıkmasına yardımcı olabilir.

4. Müşteri Sadakati:Tüketiciler belirli kalite veya özellikleri markayla ilişkilendirerek tekrar satın almaları teşvik ettiğinden, özel bir etiket oluşturmak müşteri sadakati oluşturabilir.

5. Esneklik: Perakendeciler/şirketler, harici üreticilerin kısıtlamaları olmadan yeni özel markalı ürünler sunarak pazar trendlerine ve tüketici tercihlerine hızla uyum sağlayabilirler.

6. Maliyet Kontrolü: Private label, tanınmış markalarla ilişkili kapsamlı pazarlama kampanyalarına olan ihtiyacı ortadan kaldırarak işletmelerin ürün kalitesine ve uygun fiyatlılığa odaklanmasına olanak tanır.

7. Özelleştirme: Perakendeciler/şirketler, hedef kitleleriyle daha güçlü bir bağ kurarak özel markalı ürünleri belirli müşteri ihtiyaçlarını veya tercihlerini karşılayacak şekilde özelleştirebilir.

Özetle Private Label, işletmelere esneklik, kontrol ve kendilerini pazarda farklılaştırma fırsatı sağlar.

Peki LAdin Global hangi ürünlerde Private Label üretimi yapıyor?

Ladin Global müşterinin ihtiyaçları doğrultusunda bütün yüksek proteinli ezmeler  ve granola kategorisinde Private Label üretim yapmaktadır.

Daha ayrıntılı bilgi almak için;

info@ladinorganics.com // anna.yilmaz@ladinorganics.com